Blaž Perić i Salih Seferović iz Srednje strukovne škole Tomislavgrad pobjednici natjecanja koje je organiziralo Sveučilište u Mostaru

Danas je u Mostaru održan finale Code Challenge Hackathon by SUMIT, projekta natjecateljskog karaktera s ciljem poticanja učenika na praktičnu primjenu znanja iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Ukupno pedeset i jedna škola sudjelovala je u projektu, a u finale je prošlo 15 timova s preko 50 učenika iz 10 škola, koji su na raspolaganju imali svoga mentor koji im je bio pri ruci ukoliko bi se pojavio problem. Natjecatelji su mogli svoje ideje izraditi u obliku web aplikacija, mobilnih aplikacija (Android, iOS), desktop aplikacija ili API-ja, a bilo im je dozvoljeno korištenje gotovih programskih paketa (frameworks, libraries) i svih programskih jezika.

U finalu Hackathona u ponedjeljak učenici su predstavili rješenja pred stručnim žirijem s prezentacijama od pet minuta i diskusijom od dvije minute, nakon kojeg je donijeta odluka o najboljim rješenjima te dodijeljena vrijedna nagrada.

Prvo mjesto osvojili su učenici Salih Seferović i Blaž Perić iz Srednje strukovne škole Tomislavgrad uz mentorstvo profesora Vinka Kovačevića. Salih i Blaž pobijedili su s aplikacijom pod nazivom “Đumbir”- Analiza i edukacija o zdravlju i bolestima.

– Ponosni smo na naše vrijedne učenike i čestitamo im, objavljeno je na Facebook stranici Srednje strukovne škole.

Izvor: Tomislavcity.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *