Blaž Perić u Mostaru primio nagradu za najboljeg učenika

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti (FMOZ), u Mostaru je održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2021./2022. godini.
Priznanja za dobro učenje i ostvarene rezultate u znanju i drugim aktivnostima primilo je 59 učenika iz svih deset županija u Federaciji BiH, 30 osnovnoškolaca i 29 srednjoškolaca, kojima su dodijeljene i jednokratne novčane nagrade u iznosu od 600, odnosno 720 KM.
Kao najbolji učenik naše skole, nagradu su primili Blaž Perić te u ime škole ravnatelj Stanko Čamber. Iz HBŽ nagrade su također osvojile Antonela Vranješ i Irma Isaković, obje učenice  Srednje skole Tin Ujević iz Glamoča. U kategoriji osnovnih škola, sve nagrade otišle su u  OS fra Lovro Karaula u Livnu.
Ovaj program je realiziran u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja, koja su, prema kriterijima koje je utvrdio FMOZ, bila zadužena da nominiraju najbolje učenike osnovnih i srednjih škola s područja svojih županija (po tri osnovnoškolca i tri srednjoškolca), osim Bosansko-podrinjskog kantona koji je nominirao dva srednjoškolca.
”Vlada FBiH je usvojila Strategiju razvoja do 2027. godine, a mi smo se fokusirali na jedan vrlo značajan strateški cilj, a to je poboljšanje kvalitete predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja za potrebe razvoja, s fokusom na to da stvorimo inkluzivno obrazovanje za sve, jer svako dijete na pedlju ove države zaslužuje jednake uvjete za svoj razvoj, bez obzira na svoje podrijetlo ili ostale različitosti. Staviti dijete, mladog, obrazovanog čovjeka na pijedestal vrijednosti i pomoći mu da razvije svoje sposobnosti, sveta je dužnost i obaveza”, poručila je Bandić.
Prilikom izbora najboljih učenika spektar kriterija bio je veoma širok. Tako su, pored uspjeha u učenju, razmatrani i ostvareni rezultati na federalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih nastavnih oblasti, kao i doprinos realizaciji aktivnosti koje razvijaju empatiju, vještine kritičkog mišljenja, inovativnost, kreativnost, poduzetništvo i zdrave životne stilove putem nastavnog, izvannastavnog i izvanškolskog angažmana učenika. Školama koje pohađaju nagrađeni učenici također su dodijeljena priznanja, i to za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju, a priznanja je primilo ukupno 56 osnovnih i srednjih škola.
Pročitajte više na: https://bljesak.info/sci-tech/znanost/u-mostaru-urucene-nagrade-najboljim-ucenicima-osnovnih-i-srednjih-skola/403830

Izvor: Strukovnatg.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *