Predstavljanje projekta Quercus

Danas je, u kabinetu informatike naše škole, gostovala tvrtka IT Odjel iz Mostara koju su prezentirali generalni direktor gosp. Marko Laco i gđica Ena Miloš. IT Odjel je jedan od suorganizatora SUMIT-ovog takmičenja Code challenge hackathon, na kojem su dvije godine za redom pobjednici učenici naše škole.

 

Upravo ta takmičenja su, zahvaljujući prvenstveno našima Blažu Periću i Salihu Seferoviću, skrenula pozornost da se u našoj sredini, kako reče gosp. Laco krije „zlatni rudnik“ talenata u oblasti informatičkih tehnologija.

 

Pored toga što je gosp. Laco ukratko opisao djelatnosti kojima se bavi IT Odjel, izrazio je želju za suradnjom sa našom školom. Suradnja bi sadržavala mogućnost doniranja  školi potrebnog hardware-a i software-a, kao i mogućnost pružanja pomoći učenicima u daljnjem školovanju u obliku stipendija.

 

Dobili smo i poziv o posjeti učenika prostorima IT Odjela, što smo sa zadovoljstvom prihvatili.

 

Na kraju su Blaž, Salih i Edin Dilaver napravili uspješnu prezentaciju svog projekta „pametne utičnice“ pod nazivom Quercus. Nadamo se da će ovakvih i sličnih događaja biti još više u našoj školi, i da će se pružiti mogućnost i drugim učenicima da predstave svoje ideje i projekte.

Izvor: Strukovnatg.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *